sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Somaliliitto

Suomen Somaliliiton visio: "Liitto edistää yhteistyössä muiden yhteiskunnan sektoreiden kanssa Suomessa asuvien somaleiden asiaa ja toimii yhteiskunnallisena vaikuttajana Suomen somaliyhteisöä koskevassa päätöksenteossa. Se edistää somalitaustaisten mahdollisuuksia kehittyä aktiivisiksi kansalaisiksi oikeuksineen ja velvollisuuksineen. [- - -] Lisäksi visiona on olla yhteinen edunvalvoja ja asiantuntijaresurssi sekä kulttuurinen ja taloudellinen sillanrakentaja Somalian ja Suomen välillä. [- - -] Kunnallispolitiikassa on ollut mukana somalitaustaisia jo vuosien ajan ja viime eduskuntavaaleissa ensimmäinen somalitaustaisen kansanedustajan läpimeno lähes onnistui. [- - -] Kenties suurin haaste kotoutumisessa on nuorten moni-kulttuurisen identiteetin vahvistaminen mm. tukemalla somalin kielen ja somalikulttuurin asemaa." [www.somaliliitto.fi/suomi/yhdistys.htm]

Somaleilla näyttää olevan varsin itsekäs ja utopistinen visio, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta toinen Somalia, joka on kaikista maailman valtioista kenties kaikkein vastenmielisin.

Liitto haluaisi siis edistää somalien asemaa, mikä tapahtuisi tietenkin suomalaisen valtaväestön kustannuksella. Tästähän on jo kokemuksia: ruotsinkielisten aseman edistäminen on aina tapahtunut suomenkielisten kustannuksella. Somalit haluavat erikoisoikeuksia, mutta velvollisuuksista puhuminen vaikuttaa lähinnä vitsiltä. Suomessa rötöstellyt, tuomittu ja valitusten jälkeen karkoitetuksi määrätty somali ei ainakaan ollut tietoinen Somaliliiton velvollisuuksista, koska halusi "uuden mahdollisuuden" ja karkotuksen perumisen.

Liitto haluaisi rakentaa taloudellisen ja kulttuurisen sillan Suomen ja Somalian välille. Tämä on pahempi vaatimus kuin miltä se heti ensilukemalta vaikuttaa. Taloudellinen silta on jo rakennettu: suomalaiset veronmaksajat elättävät ja saavat sietää maahan jo tulleita ja jatkuvasti lisää tulevia somaleita. Kulttuurinen silta tarkoittaa puolestaan sitä, että somalikulttuurin, johon kuuluvat kuvottava islam, länsimaisten arvojen ja etiikan ja kristinuskon halveksunta, moraalittomuus, lain epäkunnioitus ja rikollisen elämäntavan suosiminen, aseman halutaan vahvistuvan Suomessa.

Somaliliiton pyrkimys on päästä vaikuttamaan valtakunnanpolitiikkaan, jolloin se saisi enemmän valtaa voidakseen vahvistaa Suomessa olevien somalien asemaa. Mitä enemmän Suomessa on somaleita, sitä nopeammin se tulee onnistumaan tavoitteessaan.

Suurin haaste (kuten liittokin toteaa) on somalian kielen ja somalikulttuurin aseman tukeminen. Se tarkoittaa yksinkertaisesti vähemmistökielen asemaa somalian kielelle ja islamin aseman vahvistumista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kaikki edellä kuvatut vaatimukset yksin tai yhdessä ja niiden osittainenkin toteutuminen tulee johtamaan suomalaisen kulttuurin heikentymiseen ja lopulta rappeutumiseen.

On aika ironista, että Suomen Somaliliiton, joka nakertaa suomalaisen yhteiskunnan peruspilareita, toimintaa tuetaan joko suoraan valtion budjetista, veikkausvoittovaroin tai raha-automaattiyhdistyksen tuella.

1 kommentti:

  1. Näinhän se on, muistakaa somalien mustikanpoimintakurssit. Veronmaksajienpiikkiin, tottakai.

    VastaaPoista

Kirjoita selvästi ja kohteliaasti

Site Meter